|

Boss tweed
Stropdassen? Ja, stropdassen!

En meer...

Op de een of andere manier zou hier bij Polo het herfstgevoel niet echt rondwaren als de grove tweed uit uw garderobe zou ontbreken – stevige wol in cognac en camel of houtskool en grijs met ruiten die dit seizoen qua formaat zijn geëxplodeerd en zo opvallende statement items vormen, of het nu een pak, een gilet of zelfs een donsjack is.

Naast allerlei opmerkingen over andere stijlkwesties hebben we ook een speciale verhalenbundel samengesteld met verhalen over de betekenis van de stropdas. Polo is, zoals u waarschijnlijk weet, begonnen als een business in stropdassen. Maar Polo-stijl stond altijd centraal. Ralph heeft net zo vaak een stropdas gedragen als een T-shirt, een flanellen hemd of een turtleneck. Als u niet altijd een stropdas draagt, met andere woorden, maakt dat de momenten waarop u wél een stropdas draagt des te belangrijker, en wij zijn van mening dat dat de extra overweging waard is.

De redactie
Madison Avenue, New York City

Patronen zijn belangrijk

De iconische tweedpatronen worden uitvergroot om driedelige kostuums, Polo-jassen en blazers om te toveren tot statement items die opvallen

Om te beginnen lijkt het relevant om kort een paar details uit de geschiedenis van tweed te benoemen. De stof werd, zoals u misschien al wist, uitgevonden in de Schotse Hooglanden om boeren en mensen die op het land werkten te beschermen tegen het koude, vochtige klimaat. Van daaruit trok de stof de aandacht van de sportievere leden van de Engelse upperclass, die hem gingen dragen als een favoriet tijdens hun geliefde bezigheden op het platteland – schieten, vissen, jagen en in het algemeen terwijl ze er lekker op uittrokken. De patronen die ze kozen – Glen-ruit, visgraat, pied-de-poule, ruit – konden ook worden aangepast en chiquer gemaakt voor meer formele gelegenheden.

Ralph ontwikkelt al bijna vier decennia unieke tweed patronen samen met een aantal van de oudste weverijen op de Britse eilanden. De stoffen zijn exclusief ontwikkeld voor onze collecties – en kenmerkend Polo, als u weet waar u op moet letten.

Aan verlanglijst toegevoegd

Meld u aan om lijsten te maken en al uw lijsten langer dan 30 dagen op te slaan.

Grotere maten
Grotere maten

Filteren en sorteren

0 Filter - Alles wissen

Resultaten verfijnen door:

Shop Ontdek